Test


“Diemel Groenvoorzieningen geeft u tuinbeleving.”

Hovenier Diemelgroenvoorzieningen voor tuingeluk

U kunt Hoveniersbedrijf Diemelgroenvoorzieningen vinden op de Veenakkerweg 13, 2635 NC in Den Hoorn (ZH).

Bent u op zoek naar een hovenier die of hoveniersbedrijf dat u helpt met het krijgen van de tuin van uw dromen? Met een evenwichtig tuinontwerp of renovatieplan maken wij duidelijk hoe uw tuin weer aan uw wensen gaat voldoen. Samen met u doorlopen wij alle facetten van de tuin; sfeer, vormgeving, functionaliteiten, privacy, beplanting en materiaal gebruik.

Verder kijken wij met u naar kwalitatieve invulling.
Diemelgroenvoorzieningen kunt u inschakelen voor:

Wij zijn actief in Delft, Den Haag, Rijswijk en Westland maar nemen ook werk aan in de rest van Zuid-Holland.

Denk bij een tuin bijvoorbeeld ook aan:

Het uitvoeren van tuinaanleg, tuinrenovatie en tuinonderhoud doen wij al meer dan 30 jaar. De laatste 15 jaar is hier de realisatie en verzorging van dakgroen bijgekomen, hiervoor hebben wij inmiddels een gespecialiseerde afdeling opgezet.

Denk goed na over wat voor tuin je wilt

Cock Diemel van Diemelgroenvoorzieningen geeft als tip vooraf goed over het ontwerp van een tuin na te denken. Het uitgangspunt moet zijn:  wat wil je ervaren en beleven? Bepaal eerst sfeer, omvang, beleving en ervaring van je ideale tuin. Denk aan wat je wilt ervaren: kleuren, bloemen, vogels en geuren.
Stel je voor: vogeltjes die fluiten, vlinders die voorbij fladderen, een prachtig kleurenpalet van bloemen en planten, het ritselen van bladeren en bijvoorbeeld de prachtige stammen van bamboe. En vergeet niet hoe fraai silhouetten van bomen op het gazon en schaduwwerking kunnen zijn. Wat wil je er allemaal in hebben qua beplanting en bestrating.
Als je dat allemaal voor ogen hebt, dan bepaal je in welke stijl je de tuin wilt hebben: romantisch, klassiek, natuurlijk en alle denkbare tussenvormen. Als je al deze dingen goed op een rijtje hebt dan kan de tuin ontworpen en ingevuld worden. Wat je allemaal ziet en ervaart in de tuin is afhankelijk van het ontwerp van de tuin.
Wij denken mee en geven advies van bloemenkeus tot zon en schaduwwerking. Waar wil je straks gaan zitten, hoe moet de indeling precies worden?
Kortom: omschrijf eerst wat je wilt ervaren en beleven en begin dan pas met de invulling en de materialen.

Klimaatbestendige tuin

Diemelgroenvoorzieningen probeert zo veel mogelijk klimaatbestendige tuinen te ontwerpen en aan te leggen. Om een klimaatbestendige tuin te realiseren is onder ander de plaatsing van bomen een goed middel. Een ander belangrijk punt is de hoeveelheid bestrating. Als je minder bestraat kan er meer water in de grond infiltreren. De temperatuur in hartje zomer is vooral te temperen met bomen, maar ook met beplanting en zelfs gras. Deze zorgen voor reducering van de hitte. Ook zorgen zij ervoor dat het regenwater langer wordt vastgehouden en langzaam in de grond kan wegzakken.
Kies je voor een klimaatbestendige tuin, dan stelt het Hoogheemraadschap van Delfland een subsidie van 25 procent beschikbaar.

Daktuinen en groendaken

Daktuinen en groendaken zijn steeds meer in opkomst.  Met een daktuin of groendak kan de temperatuur bij grote warmte in huis en leefomgeving te verlaagd worden. Hoogzomer kan een bitumen dak, die zwarte dakbedekking, wel 80 graden Celsius warm worden. Breng sedumbeplanting aan op een dergelijk dak en het dak wordt nooit meer dan 35 graden Celsius.
Meer weten over daktuinen en groendaken

Levende tuin

Met een levende tuin of daktuin verfraaien we onze eigen tuin en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit van de wijk, het industrieterrein en het kantorenpark.
Iedereen kan bijdragen aan een gezonde en groene omgeving. Elke handeling telt, hoe klein ook. Leer meer over levende tuinen.

Tuin ideeën en wensen bespreken

Wil je gebruik maken van de diensten van Diemel Groenvoorzieningen, VHG-aangesloten, dan kom je langs om ideeën en wensen te bespreken. Cock Diemel en zijn team geven hun visie over uw ideeën en wensen, wat is bruikbaar en goed, wat zijn de verbeterpunten. Dit resulteert in een ontwerp, een werkomschrijving en een calculatie.

Info

0174-298208 of info@diemelgroenvoorzieningen.nl of kom langs op de Veenakkerweg 13 in Den Hoorn (ZH)

Het werkgebied van Diemelgroenvoorzieningen strekt zich uit over zuidwestelijk Zuid-Holland. Vooral in de regio’s Westland, Den Haag, Midden-Delfland , Delft en Rotterdam heeft Diemelgroenvoorzieningen al vele projecten gerealiseerd.Ervaringen:


 • Daktuin in Midden-Delfland aangelegd door Diemelgroenvoorzieningen in 2023

  Daktuin in Midden-Delfland aangelegd door Diemelgroenvoorzieningen
  Daktuin in Midden-Delfland aangelegd door Diemelgroenvoorzieningen
  Daktuin in Midden-Delfland aangelegd door Diemelgroenvoorzieningen
  Daktuin in Midden-Delfland aangelegd door Diemelgroenvoorzieningen • Nog even wat foto’s van onze prachtige tuin. We genieten.
         
  Hartelijke groet, H. L. en Y. S.,
  Dijkgraafstraat in Delfgauw


 • We genieten enorm van onze nieuwe tuin en hebben nog nooit zo vaak buiten gezeten. We hebben een mooie voorproef gehad met de planten en bloemen en zijn zeer benieuwd hoe het er komend voorjaar bij gaat staan.

  Nogmaals hartelijk dank voor de fijne samenwerking en als er wat is weten we je zeker te vinden. • Foto’s van de tuin nadat jullie deze begin van het jaar hebben voorzien van de 2 bomen, beplanting en shutters.
  Wat is het een enorme zee van bloemen geworden met haar kleurenpallet, prachtig.
  We krijgen veel complimenten.

  John en Julia juli 2022

  Bloemenzee vlonder en shutter
  Bloemenzee vlonder en shutter
  Bloemenzee vlonder en shutters bovenaanzicht • De firma Diemel verfraaide ons ruim 600 m²,  1e etage, platte dak met een zeer geslaagd Sedum-Plus dek. Naast de verfraaiing dient het dek natuurlijk ook om de toestroom naar riolering en open water te verminderen en te vertragen. De gemeente en Hoogheemraadschap verleenden daarom samen 50% subsidie. Verder zorgt het groene dak voor een stabieler binnen klimaat en voorkomt het de opwarming in de stad.
  Onze VvE met 39 eigenaren liet ook ontbrekende veiligheidsvoorzieningen aanbrengen door ons dakdekker bedrijf, dat ging in uitstekende samenwerking met Diemel.
  Een probleem met een al aanwezig HWA  losten de twee bedrijven gezamenlijk op.
  Het sedum werd in de nazomer gelegd, net aan het begin van een droge periode van meer dan 3 weken.
  Dat baarde wel zorg, maar de uitstekende kwaliteit van het in Limburg gekweekte tapijt, hield het en ligt er nu na 5 maanden goed gegroeid en fris bij.
  De bewoners zijn blij met het fraaie dak dat nu te zien is in plaats van het grauwe bitumendek van voorheen.
  Men heeft ook positieve verwachtingen over de totale kosten in de loop der tijd, door de langere levensduur van het nu van uv-straling verloste bitumendek.
  Wij sloten ook een onderhoudscontract af, dat is net ingegaan, dus nog geen ervaring. Wij gaan er zonder meer van uit dat we daar ook profijt van zullen hebben.

  De hele gang van zaken, de goede voorbereiding, het nakomen van afspraken en de prettige omgang met het uitvoerend personeel was uitstekend.

  VvE Voorburg, ing.  J. Wijnants, 1 februari 2022

  Daktuin VvE Voorburg
  Daktuin VvE Voorburg
  Daktuin VvE Voorburg met Zincosysteem
  Daktuin VvE Voorburg met Zincosysteem • “We willen je laten weten dat we volop aan het genieten zijn van onze mooie tuin. De bloesems staan in bloei en elke dag is het weer een verrassing welke planten knoppen en bloemen krijgen. Ook de vogels en zelfs vlinders zien we af en aan vliegen.” – Elsanna en Edwin
 • “Ik krijg nog steeds veel positieve reacties van mensen die langs lopen en nog beter, ik ben zelf superblij met mijn tuin. Heel erg bedankt voor je meedenken en je ontwerp!” Veel succes, Met vriendelijke Groet – Corry

 • “Zo! Drie hoeraatjes voor Nico! Ik kom net thuis en gras, boom en terras zien er perfect uit. Klussen waar wij al tijden tegenop hikten heeft hij gewoon in een ochtend voor elkaar, supernetjes gewerkt ook, helemaal top!  Vriendelijke groet.” – Christa Mulder
 • “See what you have done! It is so nice. We like it very much. It is the most beautiful one in the whole area! My wife is putting 👍on Facebook for you.” – Mr. Lang Delft

  Damwand in Delft
  Damwand in Delft vooraanzicht
  Damwand in tuin in Delft
  Damwand in Delft achteraanzicht

 • “Even mijn waardering doorgeven voor de tuinman die onze rozen heel vakkundig heeft gesnoeid. Al jaren vonden wij dat de rozen te hoog opschoten. Deze lente zijn de rozen goed laag gesnoeid met een prachtig resultaat.Ik ken de naam niet van de tuinman maar hij heeft heel goed werk gepresteerd.” – Decannière

 • “Het wow effect op ons Sedumkruiden dak wordt elk jaar groter!” – Cemma Rijswijk

  daktuin met sedum in Rijswijk
  Daktuin met sedum
  daktuin met sedum in Rijswijk
  Daktuin met sedum in Rijswijk

 • “Diemel Groenvoorzieningen heeft voor mij een schitterende houten loungeset op maat geleverd, voor in mijn tuin. Het resultaat is prachtig, de bijpassende kussens maken het helemaal af!” – Jacqueline van den Bogert Den Haag

  ervaring loungeset diemel tuin 150px
  Schitterende houten lounge set

 • “Ik bedank Diemel Groenvoorzieningen voor mijn nieuwe tuin. Maar vooral bedank ik Marco, Joris, Marvin en Nico. Jullie hebben geweldig werk geleverd en ik ben erg blij met het resultaat.” – Lucy Fryde Den Haag

 • “Supertrots zijn we op onze nieuwe tuin, met dank aan Diemel Groenvoorzieningen!” – Branny Molenkamp Monster

 • “Zoals je kunt zien begint de tuin te ontwaken uit zijn winterslaap…. De krentenboom heeft mooie bloesem en de bollen zijn prachtig! Het is nu al erg mooi en we kunnen haast niet wachten op de verdere ontplooiing van de diverse planten.” – André en Neeltje Delft

  In afwachting van opkomend groen
  In afwachting van
  opkomend groen
  Bloeiende krent
  Bloeiende krent


Bekijk eerdere projecten:

[everslider id=”portfolio”]

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren