Levende tuin

Afbeelding bron: delevendetuin.nl

Met een levende tuin of daktuin verfraaien we onze eigen tuin en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit van de wijk, het industrieterrein en het kantorenpark. Iedereen kan bijdragen aan een gezonde en groene omgeving. Elke handeling telt, hoe klein ook. Lees verder om te zien op welke manier.

Biodiversiteit vergroten

Kies groen waar dieren van kunnen eten
Maak ruimte voor vogels, vlinders en insecten. Veel bijen-, vlinder- en libellensoorten worden bedreigd met uitsterven.
Een beetje groen in elke tuin is genoeg om ze te redden.

Water in de tuin

Water in de tuin zorgt voor vogels, libellen en vlinders. Vijvers zorgen ook voor verkoeling op warme dagen. Veel planten en dieren zijn afhankelijk van schoon water en vinden hun woonplaats in de vijver.

Zorg voor een levende bodem

De bodem is de basis van elke levende tuin. Bacteriën, schimmels, insecten en regenwormen in de grond zorgen dat de voedingsstoffen binnen het bereik van de planten komen. Ze zijn essentieel voor gezonde en vitale planten en bloemen.

Bespaar op uw energierekening!

Omdat planten water verdampen, verkoelen ze de omgeving. Alle levende tuinen in een buurt verkoelen de omgeving tot wel twee kilometer afstand. Groen is dus een perfect middel om de stijgende temperaturen een halt toe te roepen. Als je groen bovendien slim plant, kun je er ook energie mee besparen.

Bron : www.delevendetuin.nl

Prairietuin


Klik om de YouTube video te openen

Bron video: VHG